Måndag

Dagen började i skolan med föreläsning om kommunikation, väldans intressant faktiskt. Hela den här kursen ska bli sjukt kul. Jag är taggad! Slutade vid elva, åkte hem, åt lunch och somnade. sov mellan ett och fyra typ. Pluggade lite, läste boken Absolut socialarbetare som är en forskningsrapport med resultat från fokusgruppers diskussioner på olika socialkontor i Västmanland, däribland Hallsta. Sen hem till Mia som bjöd på kaffe och nybakad äppelpaj, ingen diet idag inte. Vi planerade lite arbete och surrade i ett par timmar. Hem för att plugga lite mer. Snart kommer älsklingen hem och då blir det väl läggdags.

Syster och jag shoppade i Onsdags samt åt bagels på BaraVara. Jag handlade ett Lilla huset på Prärien klänning på VeroModa samt en lila åttiotalstunika på Zara. Åkte till Sura, hängde med familjen, Carro och Sassa. Jobbade. Åt mat. Saknade John. Shoppade även med mamsen, ett par bruna kilklacksdojor i skinn för 150 spänn på Tinas skor och ett nagellack. Pappa putsade mina stövlar och vitsade hela helgen. Åt hos farmor & farfar.

Dagens höjdpunkt: 500 spänn från HSB då jag sagt upp medlemskapet. Schukkert!!!

Tentajävel

Fy fan vad det gick åt hilvitte idag på tentan. Lämnade blankt på två frågor, hade ingen koll på utvärderingsfrågorna överhuvudtaget och de var värda 15 poäng. Det blir omtenta, möjligen ett avhopp dessutom. Om jag inte skulle bli socionom när jag blir stor skulle jag vilja vara skönhetsredaktör på någon fräsig veckotidning eller antikexpert och antikhandlare. Exempelvis. Eller jobba på Samhall, vore skönt.

Nu ska jag städa lite här då lillasyster kanin kommer i morgon!

Vill bara tipsa om humorsajter 1000apor.se har skrattat mig fördärvad hela eftermiddagen! Kul men roligt.


Robinson 2009

Vi har ju ingen TV, batikhäxor som vi är men nya säsongen av Robinson lyckades vi få tag på ändå. Robinson är en kanon dokusåpa enligt mitt tycke och jag har alltid tänkt att det är den enda dokusåpan jag skulle kunna tänka mig vara med i. Men medan vi tittade på det första avsnitten slog det mig att jag inte var en idealisk kandidat till tidigare nämnda tävling....

För det första är jag allergisk mot skaldjur, dvs så hade jag svält ihjäl redan första dagen då dem åt ostron och musslor. Vidare är mina ögon tokallergiska mot saltvatten så jag hade skrikit och pipit mig igenom alla pristävlingar som utspelade sig i havet. För det tredje är jag sjukt klumpig, har aldrig kunnat stått på händer och dessutom är jag så kobent att jag hade ramlat av "Plankan" först och fått åka hem omedelbart. Sen tänker jag på alla småsaker... mina ögonbryn måste plockas varannan dag, får man ha med sig pincett?? Min hy behöver specialsolkräm likaså bröstet och armarna. Jag behöver ansiktstvätt, ansiktsvatten, dag och nattcreme samt scrub. En till ansiktet och en till kroppen. Vidare behöver jag en fet men ekologisk bodulotion, en sådan utan parabener och mineraloljor. Ryms det i packningen???

På det mentala planet har jag inte heller några vidare förutsättningar för att vinna Robinson. Jag gråter lätt om jag är trött eller blir arg eller besviken. Exempelvis när vi båtluffade i Kroatien så fick Älsklingen bära min stora backpack-ryggsäck plus hans egna för att jag var trött och grät på ett café...

MEN tänkte jag, så socialt kompetent som jag är och kunnig i gruppdynamik så borde ju mitt ess i rockärmen ligga där!!! Jag drar mig till minnes min senaste (och första?) gruppkonflikt, i höstas i skolan.  Autentiskt utdrag ur en scen i hur man löser gruppkonflikter:
LINA* (fingerat namn): - Men Mikaela, du verkar ändå inte tycka av vi ska börja om i gruppen och glömma allt bråk???
JAG: - Jaaa du, jag måste säga att här har jag försökt i två timmar i telefonen och hela dagen i dag försökt kompromissa och vara diplomatisk för att våran grupp ska funka. Men jag måste säga att jag aldrig har träffat någon som är lika dum i huvet som du!

*gruppen börjar om på nytt utom "Lina" som hoppar av skolan*

Hmmm...jag söker nog inte till Robinson 2010.


Öppen inbjudan

Tjejer!

Ska vi gå på bio?? Torsdag eller fredag denna vecka? Vad sägs?



Medelpass

Var liiite jobbigt kanske. Men jag klarade det! Mötte upp med Mia och det är ju tusentals gånger enklare att komma iväg när man är två! Mia visade även en snabbare väg till Friskis, det visade sig att jag gått hela två (2) kilometer i onödan varje gång! Ungefär som när vi åkte till Willys på Marieberg, en mil bort, innan vi hittade ett närmre... Aja, så går det när man flyttar till en ny stad, eller flyttar till en stad överhuvudtaget...

Att flytta till en ny stad, som jag/vi har gjort är någonting som slår mig bara ibland. Konstigt nog. Jag känner mig likadan som förut och gör i princip samma saker förutom att alla gulltjejer är nio (Hallsta),tio (Sura), tolv (Martina i Västerås) mil bort. Längtar så mycket tills det är lite varmare ute så jag och John kan sitta i Slottsparken eller Stadparken och röka, dricka Kaffe och äta Ben & Jerrys "wich". (Tips till Erica förresten, har du ätit den?) Eller bara sitta på BaraVaras uteservering och äta deras fanstastiska morotskaka. Mmm. VÅREN!!!

Nu en cigg efter träningen.


Massor med plugg

Blidde det faktiskt! Jag förhalade det hela med att ringa Sandra och pratade 45 minuter, sen surfade jag lite och sen satte jag igång. Gjorde anteckningar och mind-maps på hela kapitlet som jag sen skrev rent i Word. Tror det är en bra taktik, Sen åt vi, John lagade hoisinwok på fläskkött. Dessutom har jag pratat lite med Carro, dock bara tio minuter som är under snittiden på 39 minuter!

Sandra efterlyste huruvida jag fick några presenter från min resande familj och det fick jag mycket riktigt! Tre par örhängen, svarta, lila och purpurfärgade. Dessutom två söta neccesärer, ett ljuvligt rosa och vitt linne samt en mascara från MAC som Martina sa var bra! Jag älskar presenter som sagt var.

Nu blir det filmkväll.


Nu MÅSTE jag börja plugga

Efter att ha sovit till halv tre, tittat på tre avsnitt av "Sjukhuset" och druckit lite kaffe är det hög tid att börja plugga till Salstentan på tisdag, om kvantitativ metod, utvärdering och evidensbaserad praktik. KUL!!! Planen är att öppna starkt med den otroligt inspirerande boken "Statistisk verktygslåda". Fiiii faan.

Fick iallafall ett starkt G på hemtentan om kvalitativ metod, VG på första delen tillochmed. Men salstenta är ju lite annorlunda, lite svårare, lite mer ångest osv...

Igår kom mamma, pappa, Martina och Adde hem från Thailand och var här och fikade och hämtade hunden. Jag hade längtat så mycket efter dem! Martina hade gjort ögonfransförlängning som var skitsnyggt! Adde hade tatuerat bägge underarmarna och Mamma hade manikyr i form av blommor! Pappa hade fått köpa en t-shirt. Addes mamma hade shoppat sex handväskor, min mamma bara tre... Skönt att dem är hemma!

Nu ska jag bara ta en till cigg sen är det dags att börja plugga!


Sju sanningar om mig själv.

1. Jag skulle aldrig kunna få anorexia för jag älskar mat

2. Jag skrattar lätt

3. Jag gråter lätt

4. Min ideala nattsömn ligger på 10 timmar

5. Jag samlar på Muminsaker

6. Jag kan inte koppla av om det är stökigt

7. Det är sjukt viktigt för mig att ha ett fint sovrum och fina fönster


Filmtajm

Startade med "my kid could paint that" som var väldigt intressant faktiskt. Rekommenderas! Svårt att säga om den fyraåriga tjejen Marla målade de abstrakta tavlorna själv eller om pappsen hjälpte till. Det som är säkert är att pappan var väldigt pushy och hade inte flickans bästa för ögonen.

Nu kaffe.

Sen "Tillsammans" fy fan vilken lyxfilm!




Recension

På helgen kanske kan vara lämpligt. kan ju inte bara säga vad jag ska göra och sen inte berätta hur det blev! Nice var det i alla fall. Carro och Jag stack först ut till Marieberg och drog en snabb vända inne på Gina Tricot, köpte en svart klänning samt en liten svart quiltad bolero. Carro köpte en tischa och en sammetsjacka. Sen in på Jula för att leta luftmadrass åt Matte som skulle sova kvar men det fanns bara i barnstorlek. Förresten luktar det bajs för tredje gången i rad utanför Indiska. Mycket märkligt.

Sen började vi festa och kvällen gick fort, ut på Björnstugan, lite dans - många drinkar. Fylleburgare på Sibylla med 45 minuters kötid. Sen skjuts ner i sängen. Mm.

Och nu är det redan onsdag igen. Ledig torsdag och fredag nu iaf. Ska inte läsa en rad fast jag borde börja inför tentan. Jobbar lördag och söndag. Filmkväll med lilla solskenet på Lördag. Sandras kalender var tyvärr full.

Cigg nu och sen filmen "My kid could paint that".


Vi kör ett säkert kort...

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Ingenting, det är en tom sida i en av mina favoritböcker "Fördjupade studier i katastroffysik" av Marisha Pessl

2. Sträck ut din högra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Älsklingen som hänger bredvid mig i soffan!

3. Vad såg du senast på TV?
Hmm, hm, hm. Vi har ju ingen tv va... så det kan nog ha vart Let's Dance hos Erica förrförra fredagen.

4. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Någon konstig roots-reagge som tidigare nämnda älskling lyssnar på.

5. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Parkerade om bilen så jag inte får böter, fickparkerade skitsnyggt och rastade Toby.

6. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?

Jag simsade....

7.. Vad har du på dig?

Leggins, prickiga knästrumpor, grå jeanskjol, fejk Sex Pistols tischa och svart cardigan. ALLA i min grupp hade förresten svart cardigan idag!

8. När skrattade du senast?

När vi alldeles nyligen kikade på sista avsnittet av Mia & Klara säsong tre(?)

9. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Hmm...ja. En tjej i skolan med årets kortaste kjol, kortare kan man fan ine ha. Till det hade hon tunna, svarta sönderrivna strumpbyxor. Seriously alltså, har man så ser man ut som ett våldtäktsoffer.

10. Vilken var den senaste filmen du såg?
Disturbia. Bra. Sevärd. Spännande.

11. Tycker du om att dansa?
Har Påven lustig mössa?!

12.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Flicka - Smilla eller Amelié. Pojke- Ivar eller Dante




ledig fredag

Så jävla nice! Jobbade ju heeela förra veckan, alla sju dagarna och så skola mån-tors. Därför skippade jag föreläsningen idag och tog sovmorgon. Skolan är kul, min grupp är så rolig. Mycket diskussioner och anekdotberättande. Sandra, Mia och Johanna är mongokul hela bunten!

Vi är hundvakt åt Toby - den franska bulldogen, det är så mysigt. och vad mycket man är ute och går. jag blir så pigg av att få så mycket dagsljus.


Dagen har tillbringats med att städa och greja, imorgon kommer Carro, Johan, Manne och Matte på kombinerad tjejkväll/herrafton. Blir skoj!

Betalade räkningar häromdagen, tänkte att den hära månaden är det inte så mycket. Men det visade sig att jag hade nöjesshoppat för 1200 mer än vanligt....Sen kom det en ny avi från eleven.se med Smashbox Photo Finish Primer Light för 450 spänn.... Tur att farfar stack åt mig lite stasch häromdagen. Sen har jag ju mitt sparkonto att talla på. Men jag blir faen stressad av att ha så lite pengar. Dessutom måste jag köpa en paljettjacka imorgon.

Martina ringde från Thailand idag, saknar henne så mycket! Puss på dig lillasyster kanin!

Nu ska jag choppa upp lite grekisksallad.


RSS 2.0