Kronprinsessan gifter sig!

Äntligen, äntligen gifter sig kronprinsessan Victoria med sin Daniel. Oj vad spännande! Klockan fem håller de presskonferens och gissa vem som sitter bänkad då?! Jag, mamma och mormor. Är nämligen fjärde generationen (mormors mamma började) engagerade rojalister som bara älskar kungahuset, och de övriga europeiska kungahusen.

Personligen är jag inte så intresserad av ett traditionellt bröllop, vill helst bara gifta mig med Älsklingen, bara vi två på Maldiverna. Men andras bröllop intresserar mig verkligen, kläder, tema, smink, hår, blommor etc. Hit går drömbröllopsresan:


Nu blir det middag hos mormor och glåpord från John för att jag gillar kungahuset.

Men herregud

Vad längesedan det var jag skrev här. Har bott hemma hos Mr Islandmountain som är i Indien medans vår lägenhet blev ommålad och tapetserad. Dessutom slet jag med hemtentan som faktiskt var svårare än vad vi trodde. Ovanpå det så blev jag sjuk, för typ första gången på ett år känns det som. Feber och förkylning, ingen höjdare. Att dessutom inte få ligga i ens egna soffa eller säng var tufft. Snorade ner gabbes säng istället...han får en trevlig överraskning när han kommer hem om två månader.

Denna vecka spenderas hemma i Suuura. Jobbar som vikarie på IFO och tänker inte pendla 20 mil dagligen för 4 timmars arbete... Första arbetsdagen avklarad och det gick faktiskt bra!

Veckans schema
Måndag: Promenix med Sassa
Tisdag: Middag mormor & morfar
Onsdag: Frisörbesök och Fika hos Martina
Torsdag: FIka hos Carolajn
Fredag: Till Erica på besök
Lördag: Okq8
Söndag: Okq8

Nu ut på promenad med franska bulldogen som snart kommer och bor hos oss!

Tillbaka från träningen

Fantastiskt skönt! Superpass juh! Men nu är det nog dax att gå upp på en jobbigare nivå, typ medel. Problemet med medelpass, ibland, är att det är mycket mer koordination och krångligare stegkombinationer och det är jag lite för klent utrustad, rent mentalt, för. Men får prova på några olika för att se vilket pass som passar mig bäst.

På väg hem handlade jag lite ingredienser till den hemmagjorda pizzan Älsklingen knåpar ihop. Hamnade i gångtunneln under tågstationen där det stod en kille och sjöng med sin svinsnygga gitarr. Fasiken vad duktig han var! Hade dock inga pengar att ge stackarn. Han sjöng den dära "Apologize" med vad dem nu heter...One Republic. Den kombinerat med akustiken där nere och den ruffiga miljön=ryyys.

Nu till sista frågan på hemtentan!


På allmän begäran...

Kommer här en bild på mitt pyntade smyckesträd där även den bästa födelsedagspresenten syns, nämligen de runda och blommiga örhängena från argsinta Systeryster....


Tack snälla Martina!

Nu dax för några cigg och allmän uppfräschning av det yttre innan Puls/bas-passet på Friskis.


En del klar...

Nu är jag klar med Ubbe K:s del på hemtentan gällande kvalitativ metod och vetenskapsteori! Känns mycket bra! Även fast vi har sjukt långt på oss att skriva hemtentan så ligger det ju över en hela tiden, och man blir lite stressad. Jag tror att det är lika bra att sätta igång, men att ta liiite i taget. För vad händer om man skulle bli sjuk och inte kan göra klart? Inte skoj då inte...Dessutom ska vi ju flytta till Gabbes lägenhet nästa vecka medan de renoverar här och isåfall skulle vi behöva släpa böcker och två datorer, förutom mat, smink, duschgrejer och kläder, dit.

Det här måste firas med en garre!

Börjar bli dax för mat, blir kycklingwok med röd curry och fullkornsnudlar!

Positivt

Jaaa, positivt just nu:

  • Vi köpte nyss Stockholms bordet för tusen kronor istället för tvåochetthalvttusen.
  • Jag ska vikariera som receptionist på Soc under sportlovet.
  • På måndag kommer målaren och lägenheten blir renoverad.
  • Jag hittade mina favorit hjärtörhängen i en väska idag som jag letat efter i snart ett halvår! Hittade även finaste armbandet från Venezuela och mitt fågelhalsband däri.
  • Jag fick VG på salstentan vi skrev den 16/1. Inte illa, 44% blev Underkända (!) och 8% fick VG.
  • Dessutom är jag fortfarande i ett skönt flow efter Core-passet. Jag får sånt endorfinrus efteråt, sååå härligt!

Nu blir det läggdags, i morgon är planen att skriva en fråga till på hemtentan, dammsuga och välkomna svärisarna hem från Indien. Lagom dagsplan det.

Sovgott


Fantastisk födelsedag

Hade jag! Jag älskar att fylla år, det är den absolut bästa dagen på hela året förutom Första advent tillochmed Annandagen. John lagade god mat, fixade fika och gav mig oroligt fina födelsedagspresenter. Bland annat Ally Mcbeal säsong 3 som nu sysselsätter oss slappa studenter.

Jag fick många Grattis och några paket på Posten. Framemot kvällen ringde det på porttelefonen, då kom Mor & Far och Martina & Adde på överraskningsvisit! Oj vad glad jag blev! Mer fika och mer presentöppning. Jag var euforisk precis hela dagen!

Har precis plockat av köksbordet som fick agera presentbord, då jag älskar att gå och titta på det jag fått, helst i någon vecka eller så.... Så här såg det ut;


Tack snälla!


Även födelsedagspresenterna från tjejerna i Fredags fastnade på bild, Tack snälla!



På Söndag blir det vidare kalasande för mig, hemma i Srh. Februari är ganska najs ändå!

Lite full

Är jag allt... Är hemma hos svärgerskan Emma och skall  om en stund ut på Bmb i Västerås! Gårdagen var mkt lyckad, fick otroligt fina presesnter och bion var kanon. Dock blev Carro magsjuk av ngt jag bjöd på, även jag kände mig lite konstig. Hmm. Nu blir det martini!

Utmaningen

Fick tillbaka av Sandra så håll till godo

Tre saker jag inte kan vara utan: Älsklingen, familjen och Vännerna

Tre saker jag ångrar: Allmänt ogenomtänkta beslut, att jag inte hängde på ut igår och sen håller jag på min integritet och avslöjar inte mer
 
Tre saker som gör mig glad: Förutom alla de jag inte kan vara utan så är det att fylla år och Julen
 
Tre saker som gör mig arg: Folk som inte kan köra bil, folk som är otrevliga när jag står i kassan på OK samt naiva och omogna människor i allmänhet.
 
Tre människor jag beundrar: Leila förståss samt mina äldre släktingar som vart med om mycket men ändå blivit så mysiga.
 
Tre saker jag skulle vilja göra: Resa mer i allmänhet, åka till Maldiverna i synnerhet. Ta examen. Redecorata lägenheten...
 
Tre maträtter eller ingredienser jag gillar i köket: Thai-mats ingredienser, Soltorkad-tomat fetaost creme fraîche
och Vit choklad.
 
Tre tv program jag ser: Har ju ingen tv, så lite snålt på den fronten. Men kikar på Mia & Klara på SVT Play samt Lyxfällan på Tv3:s webbtv.

Tre drömmar jag har  i livet: Läsa vidare till Psykoterapeut, åka till Maldiverna på bröllopsresa och vara med Älsklingen för alltid.

Tre saker på önskelistan: Här tar vi lite mer materiella saker till skillnad från Sandra...hon är en bättre människa. Pengar, Tulpaner och nya Gympaskor

Bra grejer det här med utmaningslistor! Nu utmanar jag Älsklingen!

Skjuts in i ugnen!

New York Blueberry Cheesecake står i ugnen, mitt favoritrecept. Den blir som det står i receptet och det är en fördel anser jag. Tjejorna brukar man inte behöva truga på fika så de kommer nog gilla denna! Imorgon blir det hemfärd till födelsekommunen och därefter till Västerås för bio, Bröllopsduellen. Sedan hem igen till svärföräldrarnas hus för lättare kvällsmat och ovannämnda fika. LÄNGTAR! Eventuellt kanske jag har förtjänat några presenter....



Dax för en Cigg!

Ps. Blev nåt fel med länkarna igår...om ni är nyfikna så kika in hos Sassa på www.sandramysak.blogg.se

Dåligt med inspiration

Ja, så kan man ju känna ibland. Både Sassa och Carro är ju lite lusiga på att uppdatera så här utmanar jag dem att svara på dessa frågor:

Tre saker jag inte kan vara utan:

Tre saker jag ångrar:
 
Tre saker som gör mig glad:
 
Tre saker som gör mig arg:
 
Tre människor jag beundrar:
 
Tre saker jag skulle vilja göra:
 
Tre maträtter eller ingredienser jag gillar i köket:
 
Tre tv program jag ser:

Tre drömmar jag har  i livet:

Tre saker på önskelistan:

Oj vad jag är duktig!

Jajamensan. Kom  nyss hem från ett Core-pass på Friskis&Svettis där jag har årskort. Core är typ som en blandning av Poweryoga och Pilates där man jobbar med överkroppens stabiliseringsmuskler. Skitkul! Inte vidare högt tempo men bra jobbigt ändå! Siktar på att träna som i höstas, typ två gånger i veckan, nu i vår aswell. Imorgon blir det Baspass klockan 17.15, har jag skrivit det här så lär jag ju gå!

Det ÄR jag!

Spa

Skulle jag vilja åka på men det tillåter i kassan direkt. Särskilt inte nu när vår praktik är flyttad till termin 5 och vi förhoppningsvis befinner oss i Indien nästa år såhärdags! Då får man spa:a i duschen istället. Har inte ens ett badkar. Fy så sorgligt. Efter diverse tavgning och rakning äär jag lite fräschare och mjukare iallafall. Använde julklappen från Älsklingen, nämligen bodybutter från Body America med persika och mango "Southern Belle". Kroppssmöret är organiskt och luktar ljuvligt. Dessutom innehåller det inget paraffin eller dylikt som min hud inte pallar med. Finns i flera olika dofter och olika produkter. Förpackningarna är superfina med retrokänsla aswell.
Kalasfina grejer!

Hemtenta

Jajamen. Här är man ambitiös och flitens lampa lyser. Hemtentan ska inte vara inne förrän den 20 februari men lika bra att sätta igång. Dagens mål är att besvara första från på Ubbes del, beskriv skillnaderna mellan logisk positivism och hermeneutik. Piece of cake. Ska bara slänga in att de två filosofierna skiljer sig åt rent epistemologiskt så är jag klar med den frågan. Hurra!


SIMS

Simsinstallation på gång här hemma med alla mina Simsspel. John avinstallerade dem från "hans" dator så nu är det upp till mig att slänga in dem på min lilla dator. Jag hade byggt en jättefin villa i typ Colorado där det bodde två författare som nu försvann... Min favorit so far är Sims IKEA prylpaket och Sims H&M prylpaket. Även Sims Året runt är snajdigt. Fick Sims Herrgårdar och trädgårdar prylpaket i julklapp av Systeryster som jag inte provat än, ska bli spännande!!!

Sims 3 kommer typ nu i februari men jag är kluven till det där. Jag har ju så många expansionpacks och prylpaket till 2:an så det känns ju lite sorgligt om man skulle börja om på nytt... Hm, tåls att tänka på.

Nu är det dax! 

Söndagskväll med Leila

Sötnöt.

Har jag haft. Bakade nämligen Banankaka med Peccannötter från Leila Lindholms bok Piece of Cake. Boken är full av underbara recept och jag älskar Leila! På fredag med tjejerna tänkte jag bjuda på Leilas New York Blueberry Cheesecake som är fantastiskt smarrig. Dessutom bakade jag ju Leilas Kärleksmums i typ torsdags, hela frysen är full av fika, en härlig känsla!

Häromdagen upptäckte jag dessutom att Leila kommer ut med en egen tidning nu i vår. Tidningen ska handla om inredning, matlagning, bakning och trädgård! Ojojoj vad jag längtar. Carro vill säkert ha också ha en prenumeration på Leilas tidning, eller hur lilla solskenet?

Jag är ägare till två av Leilas böcker, Guldkant på vardagen samt ovan nämnda Leila bakar. Dessa två brukar alltsom oftast pryda min tavellist i köket då jag alltid blir så glad av Leilas leende.

I love you, Leila

Hm. Är det en sunt beteende från en förlovad socionomstudent?

Hoppas älsklingen kommer hem från sin replokal snart så vi kan laga mat. Ikväll blir det köttfärsbiffar med fetaost, sallad, beasås och strills. Smarr!

Hörs!

Inredningsdrömmar

Har jag många av och några av dem blir snart verklighet iochmed att vår hyresvärd har gått med på att det är hög tid för ommålning i vår lägenhet. Just nu är köket och vardagsrummet som har en öppenplanlösning tapetserade med en milt aprikosfärg. Denna tapet sattes upp 1996. I sovrummet är det en milt grön färg, som har ränder i lite starkare grön. Även denna sattes upp 1996. Hallen har en strukturtapet i olika sortes vit, b la smutsvit och nikotin gul/vit. Denna tapet sattes upp 1996 och är skapligt nersliten med lite hål och bortrivna delar här och var. Jag stör mig något så djävulskt på den aprikosa tapeten efterson köksluckorna är grå. Men nu ska det bli ändring, trots att hyresvärden egentligen har 14 (!!!) års gräns på omtapetsering. Nu kommer det bli brutet vitt, målat på alla väggar förutom en fondvägg i sovrummet som kommer se ut som sådan:
Tjusigt va?!
Vitt överallt annars kommer bli kanonsnyggt då vi har en liiiiten lägenhet på 48kvm. Dessutom har ju Carro & Klimp målat om sin lägenhet och vitt är ju så snyggt! Passar till allt juh.

Eftersom vi har två datorer nu behöver vi någonstans att ställe dem när vi inte använder dem. Just nu har vi två ihopfällbara småbord som soffbord, inte snyggt. Men eftersom vi tjänar oss en hacka på att vara Hundvakt åt först Elsa sedan Toban så tänkte vi inhandla Ikea Stockholm soffbordet. Det har en hylla under som vi kan ställa datorerna på.
SNYGGT!!!
Återkommer med mer inredningsdrömmar. Nu ska jag omorgansiera "skafferiet.The Table, detta med lotuslyktor på!

Vadfalls???

Varför är det ny stil??? VArför??? Varför?? Hur kunde det hända? What demons of hell created thy?

Önskelista

Min tjugotredje födelsedag is upcoming. Mamma snyftade till i telefonen för att jag blivit så stor. Dax att fila på önskelistan, här kommer ett utkast

*Tredje säsongen av Ally Macbeal.
*Taklampa till hallen från Chili
*Smink, gärna från Make Up Store
*Primer från Smashbox
*Nya inne-träningsskor
*Fön, som inte gör håret trassligt utan sån som mamma har, kanske är den joniserande?!
*Plattång
*Spark i röven så jag går och klipper mig samt färgar mina utväxter, annars är det ju ingen idé att önska sig fön och plattång...
*Plus paket som faller under kategorien "Fina saker".

Har önskat mig pengar av mormor,morfar och farmor,farfar så kan säkert få det jag önskar på det sättet! Är dessutom väldigt spänd på vad tjejerna har fixat till mig, Carro hintade om att det var något pyssel inblandat! Firar med tjejorna på fredag med fika och bio, eventuellt Bröllopsduellen!

Nu ska jag vika ren tvätt.

Hörs!


RSS 2.0